Priser och information.

Vi kommer att stå och musta på utvalda platser i samhällen, kontakta oss eller titta på våran kalender för att ta reda på när vi kommer vara i din närhet. Musten pastöriseras och paketeras 3 liter bag-in-box och har en hållbarhet på 18 månader. Var beredd på att det kan vara kö. Vi kommer att använda oss av ett SMS-system om det är långa väntetider så att du slipper stå och vänta på plats.

          Prislista medtagna äpplen 2017:

  • 3 liter pastöriserad och packad i bag-in-box - 75 kr 
  • 3 liter pastöriserad refill-bag - 65 kr
  • Råmust enbart i egen förpackning - 10kr/liter (förpackningar ska rymma som minst 10L)

    Prislista färdiga produkter 2017:
     
  • 3 liter pastöriserad och packad i bag-in-box - 150kr

Har du mer äpplen än vad du vill göra must av? Vi köper gärna dina äpplen, kontakta oss på apple@jarnamusteri.se om du har för mycket äpplen. Vi erbjuder även must i utbyte mot äpplen!

Minimum 30kg (ungefär 1 full bananlåda eller 2 fulla papperskassar) Observera att du behöver minst 90 kg äpplen (cirka 4 bananlådor) för att kunna få din egen must, då det fyller en hel press.

Av 10 kg frukt får man 4-6 liter must, alltså 40-60%.

Frukten får inte vara smutsig, övermogen eller rötskadad/möglig. Då förbehåller vi oss att kassera din frukt. Vi rensar  eller sorterar inte frukten utan det gör du innan du kommer med den. Bästa sättet är att skaka ner din frukt på en presenning max 2 dagar innan mustning. Frukt med skorv är inga problem att musta.