Priser äpplemust och information 2018.

I år kommer vi huvudsakligen att musta i Järna. Nykvarns vägen 1 från och med den 27 Agusti. Inlämning vardagar 7-18 med själv-incheckning. Men vissa helger kommer vi även musta på utvalda evenemang runt om i Stockholms och Södermanland, kontakta oss om du vill boka oss för ett evenemang eller titta på våran kalender för att ta reda på när vi kommer vara i din närhet. Musten pastöriseras och paketeras 3 liter bag-in-box och har en hållbarhet på 18 månader. Vi kommer att kontakta dig via SMS när din must är kvar för avhämtning om ni inte bokat hemleverans.

          Prislista medtagna äpplen 2018:

  • 3 liter pastöriserad och packad i bag - 75 kr 
  • Box för att stoppa bag i - 10kr (vi rekommenderar 1 box per 5 bags)
  • Råmust enbart i egen förpackning - 15kr/liter (förpackningar ska rymma som minst 10L)

    Prislista färdiga produkter 2018:
     
  • 3 liter pastöriserad och packad i bag-in-box - 150kr

Har du mer äpplen än vad du vill göra must av? Vi köper gärna dina äpplen, kontakta oss på apple@jarnamusteri.se om du har för mycket äpplen. Vi erbjuder även must i utbyte mot äpplen!

Minimum 90 kg äpplen (cirka 3-4 ikeakassar) då det fyller en hel press.

Av 10 kg frukt får man 4-6 liter must, alltså 40-60%.

Frukten får inte vara smutsig, övermogen eller rötskadad/möglig. Då förbehåller vi oss att kassera din frukt. Vi rensar  eller sorterar inte frukten utan det gör du innan du kommer med den. Bästa sättet är att skaka ner din frukt på en presenning helst samma dag som den ska lämnas in för mustning och max två dagar innan. Frukt med skorv är inga problem att musta. Du måste förpacka dina äpplen i trälådor, plastbackar eller plastpåsar så som Ikea-kassar eftersom annars går dom sönder.