Priser äpplemust och information 2018.

I år kommer vi huvudsakligen att musta i Järna på Tellebro företagscenter. Nykvarnsvägen. Drop-in inlämning sker vardagar klockan 07-18 med själv-incheckning fram till och med tisdagen 23/10.  Musten pastöriseras och paketeras 3 liter bags och har en hållbarhet på 12-18 månader. Vi kommer informera dig om uppskattad produktionstid när du checkar in och sedan kontakta dig via SMS när din must är färdig för avhämtning. (PÅ GRUND AV ATT BÖRJAR BLI MINRE ÄPPLEN OCH VI SAKTA BÖRJAT MED TRÄDVÅRDEN IGEN MUSTAR VI MER SÄLLAN OCH DET KAN TA UPP TILL EN VECKA TILLS DIN MUST ÄR FÄRDIG). Vill du ha must direkt när du lämnar äpplen kan du få byta dina äpplen mot färdig must och betala samma literpris. Du måste förpacka dina äpplen i trälådor, plastbackar eller plastpåsar så som Ikea-kassar eftersom papper går sönder!


Vissa helger kommer vi även musta på utvalda evenemang runt om i Stockholms och Södermanland, kontakta oss om du vill boka oss för ett evenemang eller titta på våran kalender för att ta reda på när vi kommer vara i din närhet.

          Prislista medtagna äpplen 2018:

  • 3 liter pastöriserad och packad i bag - 75 kr

  • Box för att stoppa bag i - 10kr (vi rekommenderar 1 box per 5 bags)

  • Råmust enbart i egen förpackning - 15kr/liter (förpackningar ska rymma som minst 10L)

    Prislista färdiga produkter 2018:

  • 3 liter pastöriserad och packad i bag-in-box - 150kr

Minimum 90 kg (cirka 3-4 ikeakassar)äpplen för mustning, då blandas det med samma äpplesorter från en annan kund och minumum 180 kg för egen must då det fyller en hel press, vid mindre mängd byter vi mot färdig must till samma literpris som vid mustning.

Vi kan ge en rabatt vid större mängder än 500kg i kombination med 5L eller 10L bag-in-box istället för 3L

Av 10 kg frukt får man 5-7 liter must, alltså 50-70%.

Frukten får inte vara smutsig, övermogen eller rötskadad/möglig. Då förbehåller vi oss att kassera din frukt. Vi rensar  eller sorterar inte frukten utan det gör du innan du kommer med den. Bästa sättet är att skaka ner din frukt på en presenning helst samma dag som den ska lämnas in för mustning och max två dagar innan. Frukt med skorv är inga problem att musta. Du måste förpacka dina äpplen i trälådor, plastbackar eller plastpåsar så som Ikea-kassar eftersom pappersförpackningar går dom sönder.